Home · Blog
Aug
26

Streep door sigarettensubsidie oudere Cubanen

Streep door sigarettensubsidie oudere Cubanen

Uitgegeven: 26 augustus 2010 06:39
Laatst gewijzigd: 26 augustus 2010 06:36

HAVANA - De ongeveer 2,5 miljoen Cubanen van 54 jaar en ouder krijgen vanaf volgende maand niet meer hun vier pakjes sigaretten van de staat.

De Cubaanse regering vindt dit niet meer onder de eerste levensbehoeften vallen. Dat maakte de regering woensdag bekend.

President Raúl Castro kondigde twee jaar geleden kort na zijn aantreden aan een einde te willen maken aan alle onnodige gratis diensten en subsidies.

Cubaanse gezinnen krijgen sinds 1962 een boekje met rantsoenbonnen van de overheid voor een basishoeveelheid gesubsidieerd voedsel.

Vroeger volstonden de rantsoenen voor de hele maand, maar tegenwoordig zijn de bonnen bij normaal gebruik meestal na een kleine twee weken al op.

Huwelijksreizen

Eerder dit jaar werden kikkererwten, aardappelen en een pond suiker al weggestreept. Ook gesubsidieerde huwelijksreizen en vakanties zijn verleden tijd. Gratis gezondheidszorg, onderwijs en sociale zekerheid blijven vooralsnog bestaan.

May
17

Volvo V50 D5 Geartronic

Volvo V50 D5

ABS, achterklepspoiler, Airco - CC, audio cd org. volvo, Boordcomputer, Cruise - Control, dala T-tec/textiel bekleding, Hoogteverst. - Stoelen, lederen stuur+pook, LM-VLG, Mettalic lak, Middenarmsteun, Navigatie Mobility-line, Start-blokkering, Traction Control, Xenon

May
13

Ex David Hasselhoff alweer vrij

AMSTERDAM - Pamela Bach, de ex-vrouw van David Hasselhoff, is alweer op vrije voeten. De blondine werd eind april veroordeeld tot een celstraf van drie maanden wegens rijden onder invloed.

Bach zat slechs enkele uren vast en stond twee weken onder elektronisch toezicht, schrijft entertainmentzender TMZ.

Net als celebrities als Lindsay Lohan en Nicole Richie zat Bach slechts een paar uur in de cel. Daarna kreeg de blondine een enkelband om en stond ze twee weken onder elektronisch toezicht.

Bach mocht haar woning niet verlaten. Woensdag mocht Hasselhoffs ex de enkelband weer inleveren, schrijft TMZ.

Toch is Bach nog niet helemaal uit de zorgen. Ze is haar rijbewijs voor twee jaar kwijt en heeft een voorwaardelijke straf van vier jaar opgelegd gekregen.